Boende och träning

Boendet kommer att likt föregående år att vara  på Jonstorpsskolan eller i ishallen. Åkarna delas in efter grupp, föreningstillhörighet och ålder och vi försöker alltid att anpassa så att det blir en lugn och trygg miljö för alla.

I coronatider har vi anpassat rummen utifrån rekommendationer och efter samtal med medarbetare på Region Skånes smittskyddsenhet.

Det är på grund av detta begränsat antal platser på boendet.

Det finns dock gott om boende i området, både B&B och stugor/hus att hyra i privat regi för den som vill komma med familjen.

Stämningen försöker vi hålla familjär. Vi har engagerat hela familjen, även om inte alla står på is. För oss är det viktigt att det är meningsfullt och kul för barnen även utanför isen så att de kan skapa minnen och vänskapsband som håller under många år framöver.

Isträningen hålls i Jonstorps ishall som ligger i princip på skolans skolgård.

Delar av ishallen byggdes ut och om under 2017-2018. Bland annat har man byggt upp en ny läktare, ny kafeteria och nya omklädningsrum till a-laget. Under 2018 byggdes den gamla kafeterian om till ett gym.

Maten serveras i skolans matsal. Där äter de alla mål mat. Det är skolan som står för frukost, lunch och kvällsfika, medan vi tar middagen via catering.

Fyspassen och dansen sker i en gymnastiksal på skolområdet eller främst utomhus så långt det går. Det finns bland annat en multisportplan med bra underlag samt flera fotbollsplaner att tillgå.