Tränarna

Vi är glada att presentera följande tränare inför Starcamp i Jonstorp:

Lotta Falkenbäck och Viktoria Troitskaia (Period 1)
Heltidsanställda tränare i IFK Helsingborg. Lotta har gått förbundstränarutbildning steg IV, har ingått i landslagsledarteamet och själv tävlat på EM, VM och OS.

 

Ishkhan och Gina Kirokosian (Period 2)
Ishkhan (bilden) är huvudtränare i Rögle BK, som tidigare arbetat i bland annat Norge och USA. Har även deltagit i Holiday on ice.
Även Gina arbetar i Rögle som tränare.

 

Li Bäckdal (Period 2)
Li Bäckdal startade sin konståkningskarriär i Trelleborgs KK innan hon 2003 bytte till Malmö Konståkningsklubb. Sedan hösten 2018 arbetar Li som tränare i Tyringe Konståkningsklubb och har tidigare arbetat som tränare i Osby, Malmö och huvudtränare i både Leksands och i Brinka Sandvikens KK. Li innehar Svenska Konståkningsförbundets tränarutbildning steg IV och har tränat konståkare från skridskoskola upp till elitserieåkare. Under våren 2011 utbildade hon sig vidare via SISU och kan därmed också titulera sig diplomerad elitidrottscoach.

Josefine Ingvarsson (Period 1 och 2)
Tränare i Halmstads konståkningsklubb. Varit verksam under många år och har tränat barn, unga och vuxna från nybörjare till a-nivå. Steg 3B enligt Svenska konståkningsförbundets utbildningstrappa.

Martin Kollar (Period 1)
Jobbade i Slovakien och var landslagstränare i 5 år. Jobbade 10 år i Sverige som huvudtränare i Uppsala, Växjö, Solna, Upplands väsby. Även halvtid i Halmstad. Högsta stegutbildning i konståkning. Nu jobbar Martin som tränare i Slovan Bratislava. Åkare på EM-, VM-, och OS-nivå.

Anna Yatsemyrska (Period 1 och 2)
Landslagstränare som har haft åkare på junior-VM och Nordiska. Utbildning: 4B. Heltidsanställd tränare i Trelleborgs KK. Tränar åkare på alla nivåer.

Aksana Jolkin (Period 1 och 2)
Jobbar som tränare i Landvetter KK sedan 2002 och i Isdala KK sedan 2018. Har tränat åkare på olika nivåer, är landslagstränare sedan 2005. Har varit med som tränare på Ungdoms-OS 2012, EM 2010, JWM 2017, Nordiska och andra internationella tävlingar.

Fler tränare kan tillkomma.

Är du tränare och vill vara med? Hör av dig till oss, info@starcamp.nu, eller 0735-173751.