Tränarna

Dessa tränare är klara för Starcamp 2023:

Vecka 29:

Viktoria Troitskaia – Rögle BK
Anna Yatsemyrska – Tyresö KK
Susanne Olsson – Mörrums KK
Andrey Maximov – Falkenbergs KK
Josefine Ingvarsson – Halmstads KK
Elin Gullstrand – Lunds KK
Roclynn Christiansen – IFK Helsingborg

Vecka 30:

Lotta Falkenberg – Rögle BK
Pamela Hansson Østergaard – SOS Nord
Viktoria Troitskaia – Rögle BK
Andrey Maximov – Falkenbergs KK
Anna Yatsemyrska – Trelleborgs KK
Josefine Ingvarsson – Halmstads KK
Roclynn Christiansen – IFK Helsingborg

Lotta Falkenbäck
Mer än 30 års erfarenhet av nationell och internationell konståkning. Tidigare mångårig expertkommentator på SVT. Deltagit på EM, VM och OS. Förbundets högsta utbildning.
Viktoria Troitskaja
Viktoria är huvudtränare i Rögle BK och har utbildat sig till idrottstränare i Ryssland samt har tränarutbildning steg 4B. Ansvarig för träning på gymnasieprofil NIU.

Josefine Ingvarsson
Tränare i Halmstads konståkningsklubb. Varit verksam under många år och har tränat barn, unga och vuxna från nybörjare till a-nivå. Steg 3B enligt Svenska konståkningsförbundets utbildningstrappa.

 

Anna Yatsemyrska
Landslagstränare som har haft åkare på junior-VM och Nordiska. Utbildning: 4B. Heltidsanställd tränare i Tyresö  KK och har tidigare jobbat i bland annat Trelleborgs KK. Tränar åkare på alla nivåer.

 
Andrei Maximov  
Huvudtränare för Falkenbergs konståkningsklubb. Började åka konståkning som femåring i Ryssland. Har tävlat på juniorvärldsmästerskapen 2021 samt europamästerskapen för seniorer samma år. Har varit med på flera isshower runt om i världen. Har studerat på Russian State University of physical culture, sports and tourism in 2004. Han har även “certified sports specialist and figure Skating coach”.  Han har jobbat som konståkningstränare i tio år och jobbar med nybörjare till a-nivå idag. Har även tränat paråkare på EM-nivå för juniorer. Har jobbat i Sverige och Falkenberg sedan säsongen 2021/2022.

Susanne Olsson
Huvudtränare i Mörrums konståkning Svenskakonståkningsförbundets tränarutbildning 4. Högskoleutbildning som förskollärare, Pedagogisk ledarskap, sport management. Har tränat landslagsåkare till EM, JVM mm. Brinner för olika inlärningsmetoder och använder många olika redskap under lektionerna för att stimulera inlärning. 

 

Pamela Hansson Østergaard
Huvudtränare i Danmark, SOS Nord. Hon tränar landslagsåkare och har haft åkare på junior-VM, grand prix och nordiska mästerskapen. Pamela tränar allt från nybörjare, elit och vuxna. I Danmark är hon ansvarig för elitgrundskola och konståkningsgymnasium. Kommer från Sverige och pratar svenska och danska. 

Roclynn Christiansen 
Tränare och koreograf för IFK Helsingborg. Tränar åkare från skridskoskola till elitnivå. Tränarutbildning steg 1B samt utbildning i teknik och rotation. Licensierad personlig tränare sedan 2019 och har även utbildning i dansens verktyg. Deltog även som tränare under landslagsläger/ungdomssamling 2022 i Norrköping. Ansvarat och koreograferat isshowen Seasons on ice 2022 för IFK Helsingborg.

 

Elin Gullstrand 
Koreograf och Tränare i Lunds KK som själv tränat och tävlat för Lund på elitnivå under många år. Har tränarutbildning 2B och har varit varit verksam som tränare sedan 2005. Har även erfarenhet i dans, framförallt contemporary jazz och show jazz. 

 

Är du intresserad av att vara tränare 2023?
Hör av dig till info@starcamp.nu