Tränarna

Dessa tränare är klara för Starcamp 2022:

Vecka 29:
Lotta Falkenbäck – Rögle BK
Viktoria Troitskaia – Rögle BK
Ann-Marie Lindqvist – Borås KK
Aksana Jolkin – Landvetter/Isdala
Anna Yatsemyrska – Tyresö KK
Josefine Ingvarsson – Halmstads KK
Minna Löfqvist – Tibro KK

V. 30:
Viktoria Troitskaia – Rögle BK
Ann-Marie Lindqvist – Borås KK
Aksana Jolkin – Landvetter/Isdala
Anna Yatsemyrska – Trelleborgs KK
Sara Johansson – Lysekils KK
Rose Kathy – Tyringe KS
Josefine Ingvarsson – Halmstads KK

Lotta Falkenbäck
Mer än 30 års erfarenhet av nationell och internationell konståkning. Tidigare mångårig expertkommentator på SVT. Deltagit på EM, VM och OS. Förbundets högsta utbildning.

Viktoria Troitskaja
Viktoria är huvudtränare i Rögle BK och har utbildat sig till idrottstränare i Ryssland samt har tränarutbildning steg 4B. Ansvarig för träning på gymnasieprofil NIU.

Ann-Marie Lindqvist
Steg 4B Huvudtränare i Borås KK som tränar åkare på alla nivåer upp till NM. Själv landslagsåkare 12 år med deltagande vid åtskilliga NM, samt EM och VM.

Josefine Ingvarsson
Tränare i Halmstads konståkningsklubb. Varit verksam under många år och har tränat barn, unga och vuxna från nybörjare till a-nivå. Steg 3B enligt Svenska konståkningsförbundets utbildningstrappa.

Anna Yatsemyrska
Landslagstränare som har haft åkare på junior-VM och Nordiska. Utbildning: 4B. Heltidsanställd tränare i Tyresö  KK och har tidigare jobbat i bland annat Trelleborgs KK. Tränar åkare på alla nivåer.

Aksana Jolkin
Jobbar som tränare i Landvetter KK sedan 2002 och i Isdala KK sedan 2018. Har tränat åkare på olika nivåer, är landslagstränare sedan 2005. Har varit med som tränare på Ungdoms-OS 2012, EM 2010, JWM 2017, Nordiska och andra internationella tävlingar.

Sara Johansson
Huvudtränare i Lysekils KK. 30 års tränarerfarenhet. Utbildning steg 4B, TS Synchro och kursföreläsre. Tränar åkare på alla nivåer.

Minna Löfqvist
Minna är aktiv åkare på a-nivå i Tibro Konståkningsklubb. Minna har varit tränare i sju år och har förbundsutbildning steg 2B och domarutbildning steg 1. Minna har genomgått tränarubildning för Michaela Nitulescu samt Sofhia Wigren. Minna tog studenten från idrottsgymnasiet i Malmö i våras där hon gick konståkningsinriktning. Hon har själv tränat i Lunds KK under uppväxten.

Rose Kathy
Mer info kommer om Rose, som är huvudtränare i Tyringe KS

Är du intresserad av att vara tränare 2022?
Hör av dig till info@starcamp.nu